Nieuwe bedrijvigheid in de Sint Annastraat in het centrum van Breda. foto Thaddeuz
Nieuwe bedrijvigheid in de Sint Annastraat in het centrum van Breda. foto Thaddeuz

Annastraat opnieuw in actie voor autoluwe straat

  Economie

BREDA - Een aantal ondernemers en bewoners wil dat de gemeente maatregelen neemt om de St Annastraat autoluw te maken. Tijdens de vergadering van de wijkraad vroeg de straat aandacht voor de problematiek.


Volgens de groep ondernemers, van wie Ward Boogert van Yirga en Bas Fierst van café Publieke Werken het woord voeren, komt de gemeente eerder gemaakte afspraken niet na. “Ik heb mailtjes waaruit blijkt dat het besluit genomen is en dat voorbereidingen van maatregelen zijn getroffen”, geeft Boogert aan.

Het besluit volgde op gesprekken met wethouder Bob Bergkamp (CDA). Na de val van het college vorig jaar zomer wilde de straat met diens opvolger Boaz Adank (VVD) de afspraken herbevestigen. “Hij ontkent dat er afspraken zijn”, aldus Boogert. Volgens hem wachten de ondernemers ook nog op een schriftelijke reactie op het gesprek dat ze november vorig jaar met hem hadden.

De ondernemers en bewoners stellen dat er te vaak en te hard gereden door de straat die ook volgens de gemeente steeds meer tot het dwaal-winkelmilieu gaat behoren. “Het lijkt wel of er gewacht wordt tot er een ongeval is gebeurd”, vreest de ondernemer.

Het systeem dat volgens Boogert met Bergkamp besproken is, behelst cameratoezicht met kentekenherkenning. “Wie geregistreerd staat, mag ongehinderd doorrijden, wie niet is geregistreerd krijgt een boete.” 

De ondernemers kaarten de kwestie deze maandagavond aan in de openbare vergadering van de wijkraad.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief