Afbeelding

Britain sluit winkel in Breda van ene op andere dag

Economie

BREDA - Go Britain heeft de vestiging aan de Tolburgstraat in Breda per direct gesloten. Op de winkel hangt een papier dat klanten in een van de vier andere winkels terecht kan of in de webshop.

Een medewerker van een van de vier andere filialen geeft aan dat de winkel gesloten blijft. “Maar meer mag ik niet zeggen.” Bij het hoofdkantoor van Go Britain kon niemand dinsdagmorgen toelichting geven. “Ze zijn allemaal in vergadering, er moet nu veel geregeld worden”, aldus de medewerker daar.

Niet alleen voor collega-ondernemers in de Tolburgstraat komt de sluiting als een verrassing, ook voor leveranciers. Ondermeer Post NL en UPS probeerden dinsdagmorgen tevergeefs pakketjes af te leveren. Go Britain was al meer dan vijftien jaar in Breda gevestigd.

Go Britain had aan het begin van dit jaar nog elf filialen. In januari liet het concern twee vestigingen failliet gaan, die in Heerlen en Doetinchem. Na de sluiting van de zaak in Breda zijn alleen de vestigingen in Rotterdam, Tilburg, Arnhem en Enschede open, en dus de webshop. Het is vooralsnog onduidelijk of het in Breda ook gaat om een faillissement

Het bedrijf veranderde onlangs de formule voor de zaken in Tilburg en Rotterdam naar Rib.Eye.Steak.