Logo bredavandaag.nl

Winterland Breda: Kerstmarkt, nostalgische kermis en ijsbaan in centrum (video)

  Economie

BREDA - Breda grijpt Serious Request aan om de historische binnenstad te veranderen in Winterland Breda. Van 16 december tot 8 januari is Breda in nostalgische winterse sferen.


Een Kerstmarkt,nostalgische kermis, ijsbaan in de Haven, winter terrassen en andere karakteristieke winterse decors geven Breda volgens organisatoren Showdriven een evenement waarmee Breda zich onderscheidt van andere winterevenementen in Europa. “Uniek in zijn soort omdat het evenement de totale historische binnenstad van Breda zal omvatten”, stelt de organisatie, die een klassieke schudsneeuwbol als symbool voor het familiefestijn heeft gekozen. "Omdat we op die manier duidelijk maken dat we met dit evenement de binnenstad verbinden."

Vanaf de Willemstraat worden bezoekers verwelkomd. Net als in het voorjaar krijgt Breda een nostalgische kermis. “Breda is drie weken lang dé winterstad van Nederland”, aldus de organisatoren.

In Breda wordt al een aantal jaar gesproken over het aantrekkelijk maken van de binnenstad tijdens de feestdagen. Het plan voor Winterland Breda werd al aangekondigd bij de eerste plannen voor Citymaking, begin 2015.

In 2009 was er, kort na de heropening van de Haven, voor het laatst een ijsbaan op de Haven. Toen kwam het initiatief van de ondernemers rond de haven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief