Logo bredavandaag.nl
De Kerstboom op de Grote Markt. foto Sjoerd Lips
De Kerstboom op de Grote Markt. foto Sjoerd Lips

‘Kerstmarkt als slinger door Valkenberg’

  Economie

BREDA - De initiatiefnemers van Winterland Breda hebben iets meer dan een week na de aankondiging van het drie weken durende winterfestival al tientallen belangstellenden voor een plekje op de kerstmarkt.


De kerstmarkt in het Valkenberg is een van de onderdelen van het spektakel, dat van 16 december tot en met 8 januari de Bredase binnenstad moet omtoveren tot een aantrekkelijk winters decor.

“De markt gaat als een slinger over de hoofdroute van de Willemstraat richting het Kasteelplein lopen”, laat Tijn Kapteijns weten. “Maar ook de zijpaden gaan we benutten.” De markt krijgt geen standaard marktkramen. “Dat kan niet als je drie weken daar wilt staan. Natuurlijk zijn er een paar van die kramen, maar we hebben verschillende mogelijkheden.”

Een flink deel van de aanbieders gaat onderdak vinden in een chalet. “Die we ‘s avonds kunnen verlichten en ‘s nachts kunnen afsluiten”, vult mede-organisator Arno van der Star aan. “De kramen krijgen echt een winterse sfeer en stijl. We hebben al 2,5 kilometer licht besteld.” Rond de chalets krijgen ook foodtrucks een plaats. “Zodat we een mooie mix van food en non-food hebben.”

Over de precieze invulling willen de twee nog niet veel meer zeggen. “Behalve dan dat we bezig zijn met een oude kiosk, waar optredens van bijvoorbeeld koren kunnen plaatsvinden”, vertelt Kapteijns.

Na de aankondiging van het festijn een week geleden zijn de twee bezig met een tour langs de verschillende gebieden in de Bredase binnenstad. “De reacties zijn enthousiast. Wij willen echt iets neerzetten voor de komende jaren en bezoekers trekken.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief