Logo bredavandaag.nl
Het AV-Huis nadert voltooiing, maart 2012. foto Wijnand Nijs
Het AV-Huis nadert voltooiing, maart 2012. foto Wijnand Nijs

Eerste ondernemers melden zich voor gemeentelijk investeringsfonds

  Economie

BREDA - De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren, maar de eerste geïnteresseerde ondernemers hebben zich inmiddels gemeld voor het gemeentelijke investeringsfonds voor start-ups. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.


“We vragen deze ondernemers om nog even geduld te hebben. Nadat de raad een besluit heeft genomen moet het initiatief nog concreet worden uitgewerkt, zoals de werkwijze en randvoorwaarden”, aldus de woordvoerder. De gemeente zegt het investeringsfonds daarna ‘stevig op de kaart te zetten bij ondernemers met creatieve en innovatieve ideeën die willen doorgroeien.’

De bedoeling is dat Bredase bedrijven die uit willen breiden financiële ondersteuning uit het investeringsfonds kunnen vragen, zoals een lening of garantstelling. Doel van het fonds is de doorgroei van bedrijven te stimuleren en daarmee werkgelegenheid te creëren.     

Het investeringsfonds maakt onderdeel uit van de toekomstvisie op de NV BrIM in Breda. De raadscommissie Economie bespreekt deze toekomstvisie op maandag 31 oktober.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief