Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Ook woningen en appartementen op plek voormalige Jumbo Haagweg

  Economie

BREDA - Breda staat positief tegenover een plan dat projectontwikkelaar Maas-Jacobs heeft ingediend voor de bouw van woningen op de locatie van de voormalige Jumbo aan de Haagweg.                 


Op de oude Jumbo-locatie moeten langs de Haagweg rijwoningen komen, met daarachter appartementencomplexen. Het project sluit aan op het project Haag5, dat Maas-jacobs dit jaar opstartte. Vanuit de gemeente bestond de wens om de voormalige Jumbo-locatie te ontwikkelen samen met de Hessels-locatie waar Haag5 is gestart.

Voordat er daadwerkelijk begonnen kan worden met de bouw, moet Maas-jacobs nog wel een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Dat blijkt uit een reactie van het college op het plan van Maas-Jacobs.

Het college noemt de ontwikkeling ‘in principe goed voorstelbaar en zelfs wenselijk’. Een definitief standpunt volgt pas nadat het stedenbouwkundig plan is aangepast. Uit de reactie blijkt dat de ontwikkelaar het ontwerp van de openbare ruimte moet aanpassen zodat er meer ruimte komt voor groen, bomen en spelen. “Hierbij dienen er voldoende parkeerplaatsen te worden gerealiseerd.”      

Het college stelt blij te zijn met het herstel van het straatbeeld aan de Haagweg, waar nu een flinke inham gaapt. De bouw kan ook een eind maken aan de door het college geconstateerde verpaupering door leegstand.

Maas-Jacobs diende 1 juli van dit jaar een verzoek in voor de herontwikkeling van de locatie. Het bestaande pand waar voorheen de supermarkt Jumbo in gevestigd was, wordt gesloopt. Het verdwijnen van de supermarkt was een voorwaarde bij de verplaatsing van de supermarkt naar Stadastores bij het NAC-stadion.

Maas-Jacobs wil op de twee locaties, de Jumbo-locatie en klein stukje van de Hessels-locatie, appartementen en grondgebonden woningen bouwen die varie¨ren qua grootte. Maas-Jacobs kocht dit perceel in 2015 van de toenmalige eigenaren Ballast Nedam en Alleewonen. Voor de bouw van 21 eengezinswoningen als onderdeel van project Haag5 is al een omgevingsvergunning afgegeven.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief