De derde dag van het Breda Jazz Festival 2016. De temperatuur overstijgt de 25 graden.
De derde dag van het Breda Jazz Festival 2016. De temperatuur overstijgt de 25 graden. Stadsfotograaf Breda

Eigen theater voor Winterland Breda

Economie

BREDA - Winterland Breda plaatst tijdens het drie weken durende winterspektakel in de Bredase binnenstad een eigen theater in de vorm van een spiegeltent op het Kasteelplein. In dit theater treedt onder meer Guido Weijers drie keer op tijdens een eigen Comedy Night.

Het theater krijgt geheel in lijn met Winterland Breda een eigen naam: Winter Palace. De capaciteit van het theater is 650 personen wanneer er alleen staanplaatsen zijn. Bij voorstellingen met zitplaatsen is de capaciteit lager.

Naast Guido Weijers, die 22 en 29 december en 5 januari optreedt, staan kindervoorstellingen gepland. Zo treden Dora en Diego op en is er een Sprookjesconcert met Sita. Ook illusionist Nick Nielsen staat een avond in de spiegeltent. Organisatie Showdriven heeft verder een Home Alone marathon in de planning en een avond Swing Winterland Breda.

Winterland Breda geeft Breda ook tijdelijke nieuwe straten, parken en pleinen. Zo wordt de Willemstraat als hoofdstraat Winter Avenue, het Valkenberg het Winter Park met een wintermarkt, een nostalgische kermis en een ‘Magic Forest Light Show’. Kerkplein en Grote Markt worden Winter Garden met winterterrassen en de Haven wordt de Winter Harbour met schaatsbaan.

Winterland Breda is van 16 december tot en met 8 januari. De opbouw van de verschillende attracties begint op 12 december.