De ongeveer acht camperplaatsen aan de Nijverheidssingel zijn maandag 1 augustus officieel in gebruik genomen.
De ongeveer acht camperplaatsen aan de Nijverheidssingel zijn maandag 1 augustus officieel in gebruik genomen. (Wijnand Nijs)

110 campers aan Nijverheidssingel; tarief fors omlaag

  Economie

BREDA - 110 campereigenaren hebben sinds de opening 1 augustus gebruik gemaakt van de camperplaats aan de Nijverheidssingel. Dat schrijft wethouder Boaz Adank in een brief aan de raad.


Naar aanleiding van beoordelingen op de site van de Nederlandse Kampeerautoclub (NKC) past Adank de prijs aan. “Negatieve beoordelingen zijn vooral terug te voeren op de prijsstelling van 14 euro per dag, die sommige camperaars te hoog vonden in relatie tot de geboden voorzieningen.”

Hij gaat de raad voorstellen het tarief voor de camperplaatsen in lijn te brengen met het tarief voor de Nijverheidssingel. Daarmee gaat het per 1 januari terug van € 14 naar € 4 per 24 uur. “Hiermee is prijs waarschijnlijk geen drempel meer en worden de camperplekken nog aantrekkelijker om te bezoeken.”

Adank is tevreden over het gebruik van de acht tijdelijke camperplaatsen tussen 1 augustus en 5 november. “Overleg met de NKC leert dat dit een goed resultaat is”, schrijft Adank. “De camperplaatsen zijn namelijk laat in het seizoen geopend en daarmee nog niet erg bekend.”

De bezetting laat over de eerste drie volledige maanden een stijgende lijn zien. In augustus maakten 26 campers gebruik van de camperplaats, in september waren dit er 35 en in oktober 40 campers. “De verwachting is dat deze stijgende lijn verder doorzet nu de camperplaatsen steeds meer bekend worden gemaakt.” Vanaf volgend jaar zijn de Bredase camperplaatsen ook opgenomen in de veel gebruikte camping en kampeerautogids "ASCI".

De camperplaatsen aan de Nijverheidssingel zijn tijdelijk in afwachting van een ondernemer die elders plaatsen wil uitbaten. In de brief schrijft dat de ondernemer die plannen had voor camperplekken aan de Spoorstraat zich heeft teruggetrokken omdat hij de businesscase niet rond kreeg.

De gemeente is in overleg met een nieuwe ondernemer over camperplaatsen met voorzieningen in Breda.