Grote Kerk - tijdelijk - omgebouwd naar kledingwinkel

  Economie

BREDA - De Grote Kerk in Breda wordt voor een dag omgetoverd tot een mega-kledingzaak. Dat heeft mode-onderneemster en vlogster JoshV bekend gemaakt.


Josh Veldhuizen, zoals haar volledige naam is, maakte het nieuws over de uitverkoop op 3 december in de Grote Kerk bekend in de laatste aflevering van haar populaire vlog. “Tromgeroffel… Breda”, vertelt ze al rijdend.  “Super leuk, denk dat ik veel van jullie ongelooflijk blij maak. Dan hoef je niet stad en land af te reizen om naar mij toe te komen.”

Veldhuizen groeide met haar merk JoshV, sinds de start in 2011 tot een landelijk aansprekend merk. Haar jaarlijkse Sample Sale trekt honderden jonge vrouwelijke modeliefhebsters, die zelfs daags van tevoren voor de bivakkeren om maar als eerste binnen te zijn. Het is voor het eerst dat de Sample Sale niet in de regio Amsterdam is.  De onderneemster, bekend van het TV-programma Modemeisjes met een missie, is er zelf de hele dag bij. “Ik kijk ernaar uit. Breda it is.”

Voor de Grote Kerk is het ook weer een primeur. De kerk wordt al vaker gebruikt voor beurzen, borrels, lezingen en culinaire bijeenkomsten. Een invulling als winkel als eenmalige uitverkoop is voor zover bekend uniek.