jongens van zand en klei

Groene Poort Veemarktstraat krijgt aardappelrestaurant

  Economie

BREDA - Breda krijgt een restaurant dat volledig in het teken staat van de aardappel. Het gaat om Restaurant ‘De jongens van zand en klei’, dat in De Groene Poort aan de Veemarktstraat komt.


Dat meldt Smakelijk Breda. Het restaurant is een initiatief van Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers, die eerder ArtichauD in ‘t Sas runden. Ze krijgen ondersteuning van een aardappelgroothandel.

“Gerechten in het restaurant bestaan uit een basis van aardappel, afgemaakt met wereldse toppings”, aldus Smakelijk Breda.

“Ons product is een superfood boordevol vitamines, vezels en mineralen. Het past in een gezond dieet of om allergische reacties op gluten en lactose te voorkomen”, vertellen Tako en Miranda aan de website. De twee stellen een bereidingswijze te hebben ontwikkeld waarbij de zetmeel in de aardappel wordt omgezet tot resistent zetmeel. “Oftewel meer vezels. Hierdoor wordt de aardappel nog gezonder.”

Verhurend makelaar Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate spreekt van vernieuwend concept. “Het is een mooie aanvulling op de andere zaken in De Groene Poort”, geeft Vermeulen aan. In de Groene Poort, op de hoek van de Vlaszak en de Veemarktstraat, zitten onder meer de Pasta Kantine, IJssalon Bon Appetit en Bakkerij Vromans.

De Jongens van Zand en Klei krijgt zo’n 35 zitplaatsen. Het restaurant en is dagelijks tussen 11.00 tot 21.00 uur geopend. De opening staat gepland voor half december.