Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award.
Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award. (Wijnand Nijs)

Kilometerwisselaar Synple wint Breda Start Up Award

  Economie

BREDA - Het Bredase bedrijf Synple heeft de Breda Startup Award 2016 gewonnen. Het bedrijf ontving de Award donderdagavond uit handen van wethouder Boaz Adank (VVD, Economie) tijdens een awardavond bij de Rabobank.


Roderick Rodenburg kon met zijn pitch publiek en jury overtuigen van de kracht en groeipotentie van het bedrijf. Synple biedt transporteurs de mogelijkheid om ladingen met elkaar uit te wisselen. Op die manier voorkomt het bedrijf veel lege ritten en helpen concurrenten elkaar om kosten te besparen.

De andere twee finalisten waren Craze BV, gespecialiseerd in speelgoed met onder meer Disneypoppetjes, en Orange Aircraft. Dat bedrijf levert de basis voor drones.

De Breda Community Award - de publieksprijs - ging naar koffie-fietsenzaak Kamu. De unieke combinatie van koffie schenken en fietsen repareren en kopen won het van Zorggroep Tuinzigt en DJ School Breda.

Tijdens de avond werden ook ondernemende studenten in het zonnetje gezet. Drie ondernemingen van studenten pitchten hun bedrijf tegenover de zaal van zo’n 150 aanwezigen. Uiteindelijk won Eventix, opgezet door onder meer Joost Aanen van de TUe. Eventix, dat op een slimme manier een ticketsysteem aanbiedt, won het van Code Cube (Avans-student jessica Eijgelsheim) en Jamwerk.nl (Tilburg University, Ruud Schippers).