Rinse Bulkmans

Plan voor appartementen op plaats moskee Bouwerijstraat

  Economie

BREDA - De gemeente is bereid mee te werken aan de bouw van een complex met vijftien appartementen van 35 vierkante meter aan de Bouwerijstraat. Dat heeft het college ontwikkelaar Koning Vastgoedconsultancy laten weten.


Het advies van het college wijkt af van de plannen van de ontwikkelaar. Die diende eerder dit jaar een plan in voor de herontwikkeling van Bouwerijstraat 8, bestaande uit vier bouwlagen met in totaal 34 zelfstandige studio’s van 25 vierkante meter.

Een deel van de eerder geplande 34 studio’s zou als studentenwoning dienst moeten doen. Volgens het college is daar geen behoefte gezien de veelheid aan plannen voor studentencomplexen. Ontwikkelaar René Koning laat weten te gaan studeren op het door de gemeente goedgekeurde en aangepaste plan. “We gaan kijken wat financieel haalbaar is.”

Op Bouwerijstraat 8 is nu de Turkse moskee gevestigd. Deze verhuist naar het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat. De opbrengst van het pand aan de Bouwerijstraat gaat naar de verbouwing van het voormalige politiebureau.  

De bouwlocatie grenst aan het terrein waar tot begin dit jaar het pand van de Incom stond, grenzend aan de JF Kennedylaan. Het complex aan de Bouwerijstraat, een zijstraatje van de JF Kennedylaan, zou daarop aan moeten sluiten.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief