Beers en Barrels

Nieuw café-restaurant rekent biertjes af per 100 gram

  Economie

BREDA - Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.”


Van Rijn heeft in Utrecht al twee vestigingen van Beers & Barrels. De vestiging in de oude brouwerij wordt de eerste buiten zijn thuisstad. Het unieke: je kunt aan tafel je eigen bier tappen. “In Utrecht hebben we dat bij zes grote tafels, voor Breda zijn we aan het kijken hoe we dat gaan aanpakken.”

Hoe werkt dat dan? Een euro inwerpen en het bier gaat stromen? Dat niet. “Bij de taptafels heb je je eigen fust, dat in de barrelroom staat. Dat wegen we bij binnenkomst en bij vertrek. Het verschil betaal je. Je betaalt dus per 100 gram bier.”

In het brouwhuis komen verspreid over twee verdiepingen 160 tot 180 plaatsen. “Borrelen en eten zijn bij ons even belangrijk. Veel mensen die komen borrelen blijven ook eten, maar dat hoeft niet. We hebben enkele honderden soorten bier.”

Het menu bestaat uit burgers, kip en kreeft, bereid op de green egg. “En dry aged rund. Dat kopen wel van regionale boeren en drogen we zelf in de zaak. Daarmee komen we langs de tafel en kunnen gasten zelf een stuk uitzoeken.”

Van Rijn heeft geen specifieke doelgroep op het oog. “Of je nu een avond in een horecazaak in het centrum zit, of bij ons, dat maakt geen verschil.” Wel verwacht hij veel belangstelling vanwege de locatie. “De Bredanaar kent het gebouw en kent vaak ook wel mensen die er gewerkt hebben en die graag eens willen komen kijken.”