Wikimedia

Zonnebloem past vakantieaanbod aan

  Economie

BREDA - Nationale vereniging De Zonnebloem, dat met het hoofdkantoor in Breda zit, stopt vanaf 2018 met het landelijk aanbieden van vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking.


Alleen de vaarvakanties gaan nog door. Ook komt de nadruk meer te liggen op lokale activiteiten en de ondersteuning daarvan door de betaalde organisatie.

De aanpassing van het vakantieaanbod is onvermijdelijk, stelt de organisatie. De Zonnebloem kampt al jaren met een daling van de inkomsten uit fondsenwerving. Door het schrappen van reizen blijven de inkomsten en uitgaven in balans.

De vaarvakanties op het hotelschip van De Zonnebloem worden wel voortgezet. Dit omdat het voor mensen die bijvoorbeeld aan een rolstoel gebonden of bedlegerig zijn de enige manier is om op vakantie te gaan, aldus de vereniging.

De Zonnebloem legt nu focus op de lokale activiteiten. De organisatie richt zich voortaan meer dan voorheen op het ondersteunen van de dienstverlening door de vrijwilligers. Hierdoor komen ook banen te vervallen in de betaalde organisatie.

Er gaan jaarlijks 8739 mensen met een lichamelijke beperking op vakanties van De Zonnebloem. Vanaf 2018 kunnen nog 2850 vakantiegangers gebruik maken van de vaarvakanties.

In maart 2017 neemt de Nationale Vergadering een definitief besluit over de keuzes.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief