Logo bredavandaag.nl
Eigen foto

Hupsaté wrap valt in de prijzen op Horecava

  Economie

BREDA - Bijna vijf jaar nadat Bredanaar Jeroen Janse met foodtruckcatering Hupsaté begon, heeft hij op de Horecava in Amsterdam de publieksprijs gewonnen met zijn kipsaté wrap. Hij won in de categorie ‘On the move’.


“Om deze prijs te winnen moet je binnen zeven minuten vijf broodjes kunnen maken”, vertelt Jeroen Janse. “Daarbij telt ook dat het makkelijk te eten moet zijn, bijvoorbeeld op het station. De juryprijs werd gewonnen door Hutten catering, maar wij werden door het publiek als favoriet gekozen. Dat is echt heel cool.”

Janse had zijn hoop gevestigd op de top tien. “Hopen doe je het altijd, maar ik had niet verwacht dat ik eerste zou worden. De beker is vijfendertig centimeter hoog, hij past dus niet eens in m’n rugzak. Toen heb ik er eigenlijk de hele dag mee in mijn hand gelopen.”

Maar wat maakt de wrap van Hupsaté zo uniek? “Wat ik zelf lekker vind, vindt de massa over het algemeen ook lekker. Ik ben drie jaar bezig geweest met het recept voor de saté. Mijn vrienden zeiden op een gegeven moment ook tegen me dat ik eens aan de slag moest gaan.”

De saté is niet het enige belangrijke ingrediënt. “De marinade moest ook nog bedacht worden, die is nu indisch met de beste ingrediënten. De sla wordt maar maximaal een uur van te voren gesneden en er zitten uiensnippers bij. Als zuurtje hebben we komkommerslierten, die in de marinade hebben gelegen. Zo heb je zoet, zuur, zout en een beetje pittig. Ook is het een flatbread, waarvan beide kanten gesloten zijn waardoor de saus er niet uitloopt.”

En al dat harde werk heeft iets opgeleverd. “Het is zeker de moeite waard geweest, het geeft me erkenning en het is een mooi compliment.” Toch houdt de oprichter zijn bedrijf nog klein. “Ik werk voornamelijk met m’n vrienden, daardoor is er ook een hele goede sfeer als we aan het werk zijn. Dat stralen we uit.”

De foodtruck deed al een keer eerder mee aan een wedstrijd, maar dan alleen voor foodtrucks. “Aan zoiets tofs als nu heb ik nog nooit eerder meegedaan. Wel heb ik een keer meegedaan aan een wedstrijd bij Aeroplaza, bij Eindhoven Airport. Iedere foodtruck mocht toen een week het eten leveren aan werknemers en die kozen dan wie de beste was. Toen heb ik ook gewonnen.”

Ook kan het broodje in Breda van donderdag tot en met zondag gegeten worden bij de Bruine Pij.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief