Logo bredavandaag.nl
Henk Voermans

D66 en PvdA willen kenniscentrum klimaat in Breda

  Economie

BREDA - D66 en PvdA Breda willen dat het Global Centre of Excellence on Climat Adaptation (GCEA) zich in Breda gaat vestigen. Eerder deze week werd bekend dat dit kenniscentrum naar Nederland komt. Volgens beide fracties is Breda de ideale vestigingsplaats is voor het internationale klimaatinstituut.


Breda maakt volgens hen grote stappen op het gebied van duurzaamheid, die niet internationaal onopgemerkt blijven. Zo geven Tim van het Hof (D66) en Henk van der Velde (PvdA) de Zonnewijde, de fontein op het Kasteelplein en de Oude Vest als voorbeelden.

Daarnaast is de Regio West-Brabant met veel bedrijven en organisaties in de regio West-Brabant, die zich sterk richten op duurzaamheid onder andere binnen de topsectoren biobased economy en logistiek een andere factor. Ook benoemen de fractievoorzitters de kennisinstellingen in de regio: De Avans Hogeschool, NHTV, Dinalog Campus en de Universiteit van Tilburg.

Ook zijn de bereikbaarheid van Breda van groot belang, stellen D66 en PvdA. “Breda heeft een ideale ligging bezien vanuit verschillende (inter)nationale instituties.”

Daarnaast vinden zij dat ‘de vestiging van een dergelijk instituut past binnen de ambities van een internationale en groene stad, zoals geformuleerd in het Verhaal van Breda.’

De partijen willen weten of het College van burgemeester en wethouders het kenniscentrum het een waardevolle aanwinst voor Breda vindt en het past bij de ambities. Zij vragen dan ook of de opties verkend kunnen worden en of er zich eventueel sterk gemaakt kan worden voor de vestiging van het kenniscentrum in Breda.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief