Logo bredavandaag.nl

De Beer positief over SP-plan ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’

  Economie

BREDA - Wethouder Paul de Beer staat positief tegenover het plan van de SP om asbestdaken te saneren en vervangen door zonnepanelen. Wel denkt hij dat dit beter op provinciaal geregeld kan worden.


“Dat is een betere schaal om dit te realiseren”, geeft hij tijdens de raadscommissie economie aan. “Overigens hebben wij zelf op dit moment daar ook geen middelen voor, dat maakt het lastig.”

De SP Breda stelt een subsidie voor waarmee asbestdaken door zonnepanelen kunnen worden vervangen. In 2024 moeten alle asbestdaken in Nederland zijn gesaneerd. Er zijn volgens de SP ook nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld dat huiseigenaren een lening afsluiten voor het laten vervangen van hun asbestdak voor zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt ingezet voor de aflossing van deze lening. Op die manier kost het zowel de huiseigenaar als de gemeente geen geld, geeft de SP aan.

De Beer gaat over het plan contact opnemen met de provincie. “Tegelijkertijd, niet flauw bedoeld, ping pong ik het weer een beetje terug. Probeer dit ook via de statenfractie in beweging te zetten”, gaf hij de SP-fractie mee.

Hij benadrukt ook dat dit een interessant project is voor Energiefonds Brabant. “Zij zoeken altijd naar projecten met zes getallen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief