Logo bredavandaag.nl
Krisje

Krisje aan de Haven ziet Voice of Breda in het water vallen

  Economie

BREDA - Wat begon als een ludieke carnavalsactie veranderde voor Krisje van Eenennaam van café Krisje aan de Haven in een nachtmerrie. Talpa zet een streep door zijn carnavalsprogramma The Voice of Breda.


De kroegbaas verzint elk jaar met carnaval een soort grap. “We pakken een televisieprogramma en geven daar onze eigen draai aan. Vorig jaar hadden we Flodder aan de Haven en het jaar daarvoor All You Need Is Love.”

Dit jaar was het dus de beurt aan The Voice of Holland. Met zijn programma ‘the Blind Auditions’ als grote opening van het carnavalsweekend op vrijdag en dinsdag ‘the Knockouts’ als afsluiter heeft Krisje al veel enthousiaste reacties van zijn klanten ontvangen. Het leek voor hem een succesvolle carnaval te worden.

Totdat hij woensdag werd gebeld door Talpa. Dat gebeurde volgens Krisje op een onplezierige manier. De boodschap van Talpa was duidelijk. “Ze gaf mij een deadline. Vrijdag voor 12.00 uur moet ik de posters verwijderd hebben. Mijn oren stonden gewoon te klapperen.”

Gevolg? Alle verwijzingen naar The Voice moeten weg. “Het logo moet weg en ook de slogans, zoals ‘the Blind Auditions’ en ‘the Battles’. Ik moet alles aanpassen.” Krisje baalt: “Ik heb al mijn posters al gedrukt. Dat heeft mij €140 gekost, maar dat interesseerde hun niks.”

De café-eigenaar heeft wel een vermoeden hoe het balletje is gaan rollen. “Blijkbaar zijn ze getipt door iemand uit Breda. Die persoon wilde zich opgeven voor The Voice of Breda.” Krisje werd beschuldigd van het zaaien van verwarring. “Maar nergens op onze posters staat dat je je kunt inschrijven”, stelt hij verbaasd. Hij snapt er weinig van. “Eddy Wally noemde zich toch ook de Voice of Europe.”

Wat Krisje van plan is te doen? “Aanpassen, onder protest. Maar ik baal er wel van.” Een alternatieve poster heeft hij al klaar staan met als titel: Krisje de stem van Breda.

Talpa laat weten contact te hebben gehad met de Bredase café-eigenaar. “Cafe Krisje maakt onrechtmatig gebruik van het logo, de schrijfwijze en verwijzingen naar de onderdelen van The Voice , dat hebben we bij hem aangegeven en met hem besproken.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief