Logo bredavandaag.nl

Aanpassingen Heksenwiel laten nog op zich wachten

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - De vorig jaar februari aangekondigde opknapbeurt van winkelcentrum Heksenwiel laat nog even op zich wachten. Dat heeft een woordvoerder van DELA Vastgoed aan.


“In een eerder stadium hebben we een termijn gegeven, maar inmiddels is gebleken dat dergelijke trajecten zich moeilijk laten plannen. Daarom geven we geen termijn af op dit moment”, stelt de woordvoerder.

SP-commissielid René Spiegels stelde afgelopen week vragen aan wethouder Boaz Adank over het uitblijven van actie. “Zijn bijna jaar verder, sinds geld gevoteerd, maar gebeurt steeds maar niks. Hoever zijn we? Want we zien het winkelcentrum verder en verder afglijden.”

Adank constateerde tijdens de commissievergadering ook dat er weinig beweging in zit. “Ik ga met DELA in gesprek om dit jaar tot realisatie te komen.”

Afgelopen najaar gaf DELA aan in afwachting te zijn van een reactie van de Welstandscommissie op de aangepaste plannen. Die reageerde positief, laat de woordvoerder weten. “Alvorens we deze plannen openbaar kunnen maken dient er eerst duidelijkheid te ontstaan inzake de branchering van het winkelcentrum.”

Wanneer daar duidelijkheid over komt, is niet helder. “Met de huidige winkeliers zijn afgelopen jaar individuele huurdersgesprekken gevoerd. De wensen en behoeften van onze huurders proberen we waar mogelijk te faciliteren zodat de ondernemers als het totale centrum optimaal kunnen functioneren. De vervolggesprekken lopen nog.”

Sinds het najaar biedt Heksenwiel belangstellende ondernemers de kans te komen proefdraaien. Ondanks belangstelling, heeft dat nog niet tot invulling van winkelruimte geleid. “Een aantal zijn afgehaakt en een aantal zijn nog bezig hun plannen op papier te zetten. Wij hopen dat we binnenkort met enkele kandidaten concrete afspraken kunnen gaan maken.”

Voor wat betreft de plannen voor het grote plein en de autodoorsteek aan de kant van het watertheater verwijst DELA naar de gemeente. “Dat zijn voorstellen die wij bij de gemeente uitgewerkt hebben aangeleverd. De gemeente is echter verantwoordelijk voor het openbaar gebied. Wij willen hier uiteraard wel bij betrokken worden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief