Logo bredavandaag.nl
Titia Burke

18-minners niet meer welkom bij Bash

  Economie

BREDA - Discotheek Bash stopt met het toelaten van minderjarigen. Dat zegt eigenaresse Willie van Schie in BNDeStem. De horeca-onderneemster zegt continu bezig te zijn geweest politie-agentje te spelen.


De jongeren maken misbruik van het feit dat ze wel binnen mochten, maar geen alcohol mochten drinken. Door meerderjarige vrienden alcoholhoudende drankjes te laten kopen omzeilden ze de alcoholwetgeving die sinds een paar jaar van kracht is, geeft de onderneemster aan in de krant. Daarmee riskeerde Van Schie als uitbaatster boetes. Van Schie constateert bovendien dat veel minderjarige jongeren al onder invloed aan de deur staan. Ook stelde de onderneemster voor dilemma’s.

De beleidswijziging bij de discotheek in de Visserstraat gaat gepaard met een naamswijziging. Het etablissement gaat 18 maart open onder de nieuwe naam Zaal 5, verwijzend naar het adres. Het eerste grote evenement staat gepland voor 9 april, als Heerlijk Hollands Breda neerstrijkt in Zaal 5, met onder meer Django Wagner, Frank Verkooijen en Driekus Hoekstra.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief