Logo bredavandaag.nl
Artist impressies van de nieuwe vestiging van de NHTV in het voormalige klooster aan de Mgr Hopmanstraat in Breda.
Artist impressies van de nieuwe vestiging van de NHTV in het voormalige klooster aan de Mgr Hopmanstraat in Breda. (Ontwerpbureau b en w/Youtube)

Zo gaat NHTV in het Klooster eruit zien (video)

  Economie

BREDA - NHTV staat aan de vooravond van een grote transitie. De onderwijsinstelling begint in mei met de verbouwing van het voormalige klooster aan de Mgr Hopmanstraat. In een video die NHTV online heeft geplaatst is te zien hoe het pand eruit gaat zien na de verbouwing.


Aannemer Mertens Bouwbedrijf uit weert gaat vanaf mei aan het werk om de verbouwing tijdig, op 1 juli 2018, te kunnen afronden. Vanaf collegejaar 2018-2019 hebben de academies Hotel, Facility en Toerisme dan hun onderkomen in het klooster.

In het gebouw op de begane grond wordt een aantal gezamenlijke voorzieningen gerealiseerd, zoals de Mediatheek, restaurant en retail faciliteiten en de ServiceDesk. In de video ziet dat er indrukwekkend uit. Een volledig overkapte binnenplaats met een Wine & Dine plaats in een soort glazen kas, zitjes in de nissen en een grote trap die studenten en bezoekers leidt naar de eerste verdieping.

Mertens Bouwbedrijf is geen onbekende in de wereld van onderwijs. Het bedrijf heeft een aantal grote projecten op haar naam staan, zoals de nieuwbouw van Fontys Sporthogeschool in Eindhoven en de nieuwbouw van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. In uitvoering is onder meer het project Musis Sacrum in Arnhem.

Vooruitlopend op de start bouw organiseert NHTV een burendag op woensdag 10 mei 2017 op het terrein van NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat, waar buurtbewoners na aanmelding vooraf  tussen 16.00 en 20.00 uur een kijkje kunnen komen nemen bij NHTV en op de begane grond van het klooster.

De nieuwe locatie in het voormalige klooster maakt onderdeel uit van een campus die de komende jaren moet ontstaan rond de huidige hoofdvestiging aan de Monseigneur Hopmansstraat 1.

NHTV kocht afgelopen een aantal jaar geleden het monumentaal klooster, dat naast het huidige hoofdgebouw ligt. Daarmee komen de vijf academies met meer dan 7500 studenten samen op één centrale locatie in het centrum van Breda. “Het wordt een levendige en cross-culturele campus, waarmee NHTV haar imago als topinstituut in kennisontwikkeling en hoger onderwijs nationaal en internationaal verder versterkt”, aldus de onderwijsinstelling eerder.

Bekijk meer foto'sFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief