Logo bredavandaag.nl
Amber Janssen

Nieuwe vaarseizoen: In drie dagen in een sloep van Drimmelen naar Breda

  Economie

BREDA - Op de steiger aan de Prinsenkade is woensdagmiddag het vaarseizoen geopend door wethouder Boaz Adank. Samen met de nieuwe exploitant van de haven lanceerde hij het nieuwe arrangement ‘Varen & Slapen’. Adank gaf sloepbezitters uit Drimmelen de eerste spaarkaart.


De nieuwe exploitant van de haven aan de Nieuwe Prinsenkade is JP Recreatiemanagement van Jan Lodder en Peter van Vuren. De twee willen de watersport in de regio vergroten. “Daarom willen wij een havenkantoor waar we informatie kunnen geven aan passanten.”

De twee willen vooral de haven exploiteren. “Zoals onze voorganger Bootje Varen Breda dat gedaan heeft. Zij hebben een pioniersrol gehad en dat naar mijn mening goed gedaan. Daarmee hebben ze Breda op de kaart gezet,” vertelt Lodder.

Er worden verschillende arrangementen aangeboden, waarbij verblijven goedkoper wordt naarmate je langer verblijft. En er komt een spaarkaart, die wethouder Boaz Adank woensdag lanceerde. Met de spaarkaart kunnen varende stadsbezoekers sparen voor een herhalingsbezoek, zes nachten en de zevende gratis. Deze arrangementen zijn voor zowel Breda als Oudenbosch.

Naast de spaarkaart komt er ook een tiendagen voordeelkaart. Daarbij werkt de nieuwe exploitant samen met Jachthaven Drima, waarbij ook een meerdaags arrangement gemaakt is. “In een sloep varen de gasten de eerste dag door het Biesbosch, de tweede dag in Oudenbosch of Willemstad en de laatste dag in Breda.” Omdat er op een sloep geen slaapplaatsen zijn verblijven de gasten in een bed and breakfast of hotel.

Lodder heeft meer plannen. “In de zomer gaan wij voor de jeugd van 7 tot 12 jaar de zeilsport promoten. Ook grote evenementen zoals Breda Drijft zouden wij graag aan meewerken of als het kan samenwerken.” Op termijn hopen ze de haven van Terheijden ook in beheer te krijgen. “We blijven vooral kijken naar de wensen van watersporters en het gebruik van de haven uitbouwen voor alle doelgroepen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief