Logo bredavandaag.nl
Vrachtwagenchauffeurs voeren actie tegen 0% loonsverhoging. foto Henri Janssen
Vrachtwagenchauffeurs voeren actie tegen 0% loonsverhoging. foto Henri Janssen

Stiptheidsacties bij Jumbo-distributiecentrum Breda

  Economie

BREDA - Werknemers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden houden woensdag opnieuw stiptheidsacties. Dat kondigt vakbond FNV aan.


Als gevolg van deze actie verwerken verwerken de medewerkers deze dag geen 100 pallets per persoon, de helft, stelt voorzitter van de FNV-kadergroep Veghel René Overklift.

De werknemers voeren actie omdat ze willen dat Jumbo nu met de FNV afspraken maakt over een goede cao. Naast de stiptheidsactie wordt woensdag om 11.00 en om 14.30 uur door de werknemers op toeters geblazen. De Jumbo-vrachtauto's rijden op die tijdstippen claxonnerend een paar rondjes op het DC-terrein.

FNV Handel stelde Jumbo vorige week een ultimatum voor een cao. Hierop reageerde Jumbo maandagmiddag door te stellen dat het alleen onder strikte voorwaarden wil starten met de cao-onderhandelingen. Die voorwaarden, gerelateerd aan de cao supermarkten en cao AH Logistics, waren voor de FNV Handel onvoldoende voor ons om het ultimatum in te trekken. “Want in de praktijk moeten de Jumbo-werknemers dus nog steeds wachten op de andere cao's.”

Jumbo heeft distributiecentra in Beilen, Breda, Den Bosch, Elst, Raalte, Veghel en Woerden. Bij de distributiecentra werken in totaal circa 3.000 mensen waarvan ruim 2.000 op tijdelijke contracten of als uitzendkracht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief