Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Maas-Jacobs opnieuw naar tekentafel voor plan Jumbo Haagweg

  Economie

BREDA - Bouwer en ontwikkelaar Maas-Jacobs gaat een nieuwe opzet maken voor de locatie Haagweg 246, het voormalige Jumbo-terrein. Het college oordeelde dat het vorig jaar ingediende plan voor woningen en appartementen nog niet aan alle stedenbouwkundige eisen voldeed.


“We gaan het plan nog eens bekijken en opnieuw in gesprek met de gemeente”, laat ontwikkelaar Jeroen Stoutjesdijk van Maas-Jacobs weten. “Het gaat erom het aantal parkeerplaatsen, het groen en de woningen op een goede manier op elkaar af te stemmen. Daar hebben we wel ideeën over.”

Ondanks de kritiek van de gemeente op het ingediende plan, staat Breda wel positief tegenover de ontwikkeling, zo valt te lezen in de reactie van het college. “Zo zou verpaupering van het gebied tegengegaan kunnen worden.”

Breda ziet ook graag dat het terrein als een geheel ontwikkeld wordt met de voormalige Hessels-locatie. Dat terrein wordt momenteel ontwikkeld als Haag5. “De 21 woningen die we daar gaan bouwen zijn al uitverkocht, dat geeft aan dat er op deze locatie behoefte is aan woningen.”

Het tweede deel van Haag5 is de bouw van een appartementencomplex tegen de achterzijde van het terrein, grenzend aan het complex van de Rooi Pannen aan de Tuinzigtlaan.

“Afhankelijk van hoe we het parkeren oplossen worden dat zo’n vijftig appartementen”, geeft Stoutjesdijk aan. “Dat aantal hangt ook af van het aangepaste plan voor de Jumbo-locatie dat we met de gemeente gaan bespreken, daar het college het als één ontwikkeling ziet.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief