Logo bredavandaag.nl
Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries
Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries

Horeca binnenstad gaat eigen HBO Intro organiseren

  Economie

BREDA - De horecaondemers in de binnenstad gaan gezamenlijk een vergunningaavraag indienen voor een HBO Intro Festival. De ondernemers vinden het festival te belangrijk voor de stad én de studenten om het te laten verdwijnen.


Avans en NHTV gaven afgelopen week aan het festival niet meer te willen organiseren. Zij vinden dat het festival zijn doel voorbij is geschoten en richten zich op studentenactiviteiten die alleen voor eerstejaars bedoeld zijn.

De horecaondernemers reageerden verontwaardigd. Na een vergadering van horecavereniging De Wandelerij eerder deze week werd besloten zelf de organisatie op zich te nemen. “Wij vinden het een belangrijk festival voor de stad en een uniek evenement dat bij Breda hoort. We gaan daarom een vergunning aanvragen voor een feest dat qua opzet hetzelfde is als HBO Intro”, aldus een woordvoerder.

De woordvoerder verwacht geen problemen met de vergunningaanvraag. De gemeente liet eerder tegenover deze site al weten elke vergunningaanvraag op zich te behandelen. Een gemeentewoordvoerder beantwoordde desgevraagd ook dat het festival niet verboden was.

Het door de horeca georganiseerde feest zou net als HBO Intro de afgelopen jaren moeten plaatsvinden op donderdag in de tweede week van september. “Als afsluiter van de introductieactiviteiten.”

Avans en NHTV organiseren wel een feest, maar dat is alleen bedoeld voor eerstejaars. Dat feest zou volgens de horeca gaan plaatsvinden bij Breepark. Avans en NHTV wilden daar zelf afgelopen week nog een uitsluitsel over geven.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief