Logo bredavandaag.nl
Yvonne Keulaars

Beers & Barrels: sneak preview tijdens de laatste klusdag

  Economie

BREDA - Een uniek concept: je eigen tapkraan en je biertje betalen per kilogram. Vanaf vrijdagavond is het mogelijk bij Beers & Barrels in de Ceresstraat. Een kijkje bij het karakteristieke pand, waar het kort voor de ‘grand opening’ nog vol bouwmaterialen staat.


Het is deze donderdag hard klussen, maar het komt goed, zo is duidelijk. Alle oude koperen brouwketels, van meer dan 100 jaar oud, zijn nog intact en verwerkt in het design van de zaak.

De restanten van de oude Oranjeboom-brouwerij zorgen voor een industriële look. Uit een van de oude ketels steekt een enorme rij tapkranen, de koningsblauwe tegeltjes glazen en het glas-in-lood maakt de uitstraling af.  

Het oude brouwhuis aan de Ceresstraat is de derde locatie van Beers & Barrels. Eigenaar Wichert van Rijn doet, naast de twee panden in zijn thuisstad Utrecht, nu ook de Parel van het Zuiden aan. “Breda leek ons een uiterst geschikte stad voor dit concept. En toen de makelaar van het pand ons benaderde, waren we verkocht. Het is heel uniek”, aldus de enthousiaste eigenaar.  

Maar hier volgt meer: ook het concept is uniek. Je kunt namelijk aan een van de acht taptafels plaatsnemen om zo je eigen bier te tappen. “Bij de taptafels heb je je eigen fust, dat in de barrelroom staat. Dat wegen we bij binnenkomst en bij vertrek. Het verschil betaal je. Je betaalt dus per 100 gram bier”, vertelde Van Rijn al eerder aan BredaVandaag.

Je kunt kiezen uit 200 soorten bier. Hij roept lokale brouwerijen op om hun biertje ook in de schappen te plaatsen. Daarnaast kun je aan de taptafels ook eten. Er zijn ruim 180 zitplaatsen.

Voor de opening hebben op Facebook al ruim 3000 mensen laten weten geïnteresseerd te zijn. De opening is deze om 20.30 uur aan de Ceresstraat 15.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief