Logo bredavandaag.nl
Koninginnedag: gezellig druk in de binnenstad. foto Noortje Nijs
Koninginnedag: gezellig druk in de binnenstad. foto Noortje Nijs
Koningsdag

D66 wil lijmpoging binnenstadsfeest Koningsdag

  Economie

BREDA - D66 vraagt het college of er in samenspraak met de horeca alsnog mogelijkheden zijn voor ‘een breed aanbod van festiviteiten’ in de binnenstad.


D66-fractieleden Frank Toeset en Ron van Loon stellen in een brief aan het college met verbazing kennis te hebben genomen van de vastgelopen onderhandelingen rond de Koningsdag-festiviteiten. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de horeca niet de verantwoording wilde nemen voor de veiligheid in de binnenstad en daarnaast ook de kosten niet wilde dragen. De horecaondernemers kunnen zich niet vinden in de vergoeding voor de veiligheidsmaatregelen.

Volgens beide heren onderschrijven zij het uitgangspunt van het beleid dat er meer eigen verantwoordelijkheid van evenementen verwacht mag worden. “Maar enige ondersteuning vanuit de gemeente waar het gaat om openbare orde en veiligheid kan nooit uitblijven.”

D66 wil weten hoe het vergunningsproces is gelopen, welke bijdrage er in 2016 is geleverd en wat het verschil is met dit jaar. Ook wil de fractie weten welke beleidscriteria worden gehanteerd voor het betalen van veiligheid voor jaarlijks terugkerende evenementen.   

De fractie legt ook een link met 538Koningsdag. De twee vragenstellers vragen zich af welke extra maatregelen er voor de binnenstad genomen moeten worden vanwege het feest op het Chasséveld.

Daarnaast doet D66 de suggestie 538Koningsdag te verhuizen naar Breepark of de parkeerplaats bij NAC.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief