Logo bredavandaag.nl

Appartementen en woningen De Werve na zomer in verkoop

  Economie

BREDA - Huize de Werve in het Ginneken wacht een nieuwe toekomst. Nadat Surplus een jaar geleden stopte met de zorgverlening in het complex, maakte ontwikkelaar Maas-Jacobs nieuwe plannen.


Na de zomer gaan naar alle waarschijnlijkheid de eerste woningen in de verkoop, waaronder een penthouse van ruim 215 vierkante meter. De Werve is in feite een plan dat bestaat uit drie losse deelplannen, vertelt ontwikkelaar Ronald van Hooijdonk van Maas-Jacobs. “De transformatie van het pand aan de Cartier van Disselstraat, nieuwbouw in de Werfstraat en de transformatie van gebouw de Dissel.”

In de Werve komen veertien appartementen en vier woningen en in de nieuwbouw aan de Werfstraat komen zeven appartementen, waarvan een het genoemde penthouse. “Daarnaast komt een nieuw te bouwen herenhuis, waarmee de aansluiting op de rest van de straat wordt gemaakt”, aldus Van Hooijdonk.

De woonoppervlakten van de appartementen variëren tussen circa 105 en 215 m2. De woningen hebben een oppervlak van circa bijna 180 vierkante meter tot 275 m2. De prijzen van de woningen en appartementen variëren van ongeveer € 450.000 tot ongeveer € 1.000.000.

Onder de nieuwbouw komt een parkeerkelder. “En daarnaast komt er deels parkeren op het binnenterrein van de Werve, waar ook bergingen komen. Op het binnenterrein komen ook tuinen op het westen en zuiden voor de bewoners.”

De nieuwbouw en de transformatie van De Werve komen het eerst aan de beurt. In de aanloop naar de verkoop start binnenkort de bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting neemt dat ongeveer een jaar in beslag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief