Logo bredavandaag.nl
Daniel Farrell/Flickr

Blokker sluit 100 winkels; consequenties voor Breda onduidelijk

  Economie

BREDA - Blokker sluit de komende tijd 100 winkels op onrendabele locaties. Daarnaast gaat Blokker Holding andere formules verkopen. In totaal gaan de bij de reorganisatie 1900 banen verloren.


In Breda heeft Blokker meerdere vestigingen, bij Stada Stores, Heksenwiel, Ginnekenstraat en aan de Woonboulevard.

Op dit moment richt Blokker Holding zich met zeven winkelformules op drie markten: ‘huishoud’, ‘speelgoed’ en ‘wonen’. “Maar in een speelveld dat steeds competitiever wordt en met consumenten die hogere eisen stellen, moeten winkelbedrijven zich voortdurend vernieuwen om relevant en interessant te blijven”, stelt Blokker Holding dinsdagmorgen.

Daarom richt Blokker Holding zich in de toekomst op één winkelketen: Blokker. “Zo wordt de leidende positie in het segment ‘huishoud’ behouden en verder versterkt. Blokker Holding verwacht de andere bedrijven onder te brengen bij andere partijen waar ze de aandacht krijgen om voor de klant relevant te blijven en te groeien.”

Het is nog niet bekend welke filialen Blokker sluit. Onder de reorganisatie valt ook Marskramer. Deze winkel gaat door als franchiseformule. De resterende circa 100 eigen winkels van Blokker Holding worden gesloten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief