Logo bredavandaag.nl
Gemeente Breda
nieuwbouw

Onderzoek naar 65 woningen op Klavers-Jansen-terrein Belcrum

  Economie

BREDA - De gemeente Breda gaat samen met het Consortium Spoorzone Breda (CSB) onderzoeken of het mogelijk is om op twee locaties op het terrein van Klavers Jansen in Belcrum woningen met commercie¨le ruimtes te bouwen.


In totaal gaat het om circa 65 woningen, waarvan ongeveer 15 woningen in het sociale segment. De gemeente heeft hierover op de vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het CSB.

Het gebied Klavers Jansen ligt in het Havenkwartier in Belcrum. Eind 2016 startte het opstellen van het ‘Gebiedsperspectief Havenkwartier’. In het plangebied Klavers Jansen ontstaan op korte en langere termijn twee locaties waar de mogelijkheid van woningbouw nader onderzocht kan worden.

Een locatie ligt aan de Minister Kanstraat waar circa 30 woningen gebouwd kunnen worden. De andere locatie is aan de Belcrumweg op de hoek met de Industriekade; hier kunnen op langere termijn woningen worden gerealiseerd.

De gemeente voert al enige tijd gesprekken met het Consortium Spoorzone Breda over het aangaan van een samenwerking voor het realiseren van woningbouw op Klavers Jansen. Deze woningbouw moet in fases plaatsvinden op door de gemeente geleverde locaties.

Het CSB bestaat uit woonstichting AlleeWonen, Winters bouw en ontwikkeling, Bouwgroep Moonen en Sprangers Bouwbedrijf.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief