Logo bredavandaag.nl
nieuwbouw

Ontwikkeling nieuwbouwproject Tuinen van Genta stap dichterbij

  Economie

BREDA - De gemeente Breda heeft vrijdag een intentieovereenkomst getekend waarin de haalbaarheid van nieuwbouwproject Tuinen van Genta onderzocht gaat worden.  


Wethouder Arbouw ondertekende de overeenkomst met grondeigenaar Over-IJssel 1882 Investment, ontwikkelaar Synchroon en bouwbedrijf ERA Contour.  In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over onderzoek naar de haalbaarheid om woningen te ontwikkelen aan de Teteringsedijk, in het gebied tussen de Doornboslaan, bedrijventerrein Goesseelstraat en het spoor.

De locatie was tot 2006 in gebruik door diverse bedrijven zoals zeepfabriek McBride, weegschalenfabriek Molenschot en sigarenfabriek Genta.

Volgens wethouder Arbouw is de afgelopen jaren veel inspanning geleverd om de locatie, die toen bekend stond onder de naam ‘Molenkwartier’ tot ontwikkeling te brengen, geeft hij aan in een persverklaring.

In de haalbaarheidsfase wordt onderzocht in welke mate ondermeer de duurzame ambities waar te maken zijn en in welke vorm een haalbaar plan met voornamelijk grondgebonden woningen en een beperkte hoeveelheid appartementen kan worden gerealiseerd.

De bedoeling is dat hier binnen enkele maanden meer duidelijkheid over komt. Als daarna tot een ontwikkeling wordt besloten, start de realisatie waarschijnlijk niet eerder dan 2019. Er moet nog een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

In de intentieovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over het tijdelijk beheer van de locatie waarbij het terrein zal worden opgeruimd, groenopslag wordt verwijderd en onveilige situaties worden aangepakt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief