Logo bredavandaag.nl

‘Houd rekening met OV-lijn Breda-Utrecht bij vernieuwen bruggen’

  Economie

BREDA - Bij de vernieuwing van de drie bruggen op de A27 moet rekening gehouden worden met een toekomstige openbaar vervoersverbinding tussen Breda en Utrecht.


Dat dringende advies heeft de gemeente Breda geformuleerd richting staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. In een brief aan Dijksma wijst de gemeente op de eerdere aanbevelingen zo’n OV-lijn niet onmogelijk te maken. Met de brief wil Breda voorkomen dat bij het nieuwe tracébesluit voor de A27, de nieuwe bruggen en de verbreding van de snelweg geen rekening gehouden wordt met een mogelijke OV-verbinding.

Wat betreft de gemeente Breda hoeft dat niet per se een treinverbinding te worden. Eerder startte de gemeente al samen met de provincie Noord-Brabant een onderzoekstraject, waarbij ook bekeken wordt wat de haalbaarheid zou kunnen zijn van bijvoorbeeld een Hyperloop-verbinding tussen Breda en Utrecht.

Samen met de gemeente en de provincie Utrecht heeft Breda de opdracht gegeven aan adviesbureau Berenschot om te onderzoeken welke kansen en mogelijkheden marktpartijen zien voor een dergelijke verbinding. Dat moet in het najaar leiden tot een symposium waaruit concrete voorstellen moeten rollen.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief