Logo bredavandaag.nl

Bredase Tess Posthumus in race voor ‘International Bartender of the Year’

  Economie

BREDA/AMSTERDAM - De in Breda geboren en getogen bartender Tess Posthumus maakt voor het tweede achtereenvolgende jaar kans op de titel ‘International Bartender of the Year’.


Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan werd Posthumus samen met negen andere bartenders genomineerd. Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans komende maand.

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74. Ze won diverse nationale competities en werd in 2013 de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide.

Ze is verantwoordelijk voor The Tailor in NH Krasnapolsky. De cocktailbar van het beroemde hotel werd in april door Red & Grey uitgeroepen tot Best Hotel Bar Amsterdam.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief