Logo bredavandaag.nl

Aantal Bredase bierbrouwerijen groeit mee met landelijke trend

  Economie

BREDA - Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is in tien jaar ruim verviervoudigd, meldt het CBS. Ook in Breda zijn in korte tijd veel nieuwe bierbrouwerijen geopend.


In 2007 telt Nederland 90 bierbrouwerijen en in 2017 is dat aantal maar liefst opgelopen tot 370. “Ook in Breda hebben we een aantal hele goede brouwerijen”, vertelt Corné Luijken van USA Beer. “Voorbeelden zijn onder andere Brouwerij Frontaal (2015) en Brouwerij Bliksem (2014).”

Afgelopen maand heeft Bierbrouwerij Breda haar deuren geopend aan de Takkebijsters. Ook Brouwerij Witte Anker is dit jaar opnieuw open gegaan. Daarnaast kent Breda bierbrouwerijen die al langer bestaan, waaronder De Beyerd (2003) in de Boschstraat met het klassieke huisbier Drie Hoefijzers. Niet elke brouwerij brouwt zijn eigen bier. Bierbrouwerij Breda brouwt voor anderen, De Beyerd brouwt wel weer het eigen bier.

Ook Christoffel speciaalbieren (sinds 1985, later naar Breda gekomen) en Bierbrouwerij United Dutch Breweries (2007) opereren al langer op de Bredase biermarkt. Daarnaast kent de Parel van het Zuiden ook Brouwerij Sint Joris onder De Boterhal (2016) en Brouwerij Paotor Gustaaf. Hiermee komt het aantal brouwerijen in Breda op negen.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief