Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs
openingstijden

Plan voor verruiming openingstijden winkels tot 23.00 uur

  Economie

BREDA - Breda overweegt de openingstijden van winkels in de binnenstad te verruimen. Dat zou betekenen dat winkels zeven dagen per week tussen 06.00 en 23.00 uur open zouden mogen zijn. 


Dat gebeurt volgens een woordvoerder van de gemeente op verzoek van de ondernemers. Gedachte is dat ondernemers zelf kunnen beslissen wanneer ze open gaan, net zoals dat in andere steden ook al gebeurt, aldus de gemeente. “Dat geeft ondernemers de vrijheid en is goed voor de concurrentiepositie en aantrekkelijkheid van onze binnenstad”, stelt wethouder Boaz Adank in een reactie. “Om dit te verkennen, zijn we met de ondernemers en hun vertegenwoordigers in gesprek.”

Ondernemers worden via een enquete gevraagd hun mening te geven over deze maatregel. Nu moeten de winkels op zon- en feestdagen dagen om 17.00 uur dicht en op andere dagen uiterlijk om 22.00 uur. 

Het bestuur van het Ondernemersfonds heeft al laten weten positief te staan tegenover de maatregel. “We krijgen meer flexibiliteit in de openingstijden en kunnen, het liefst natuurlijk in overleg, zelf blijven beslissen over de openingstijden van de winkels.”

De ruimere openingstijden maakt het voor winkeliers mogelijk later open te blijven op bijvoorbeeld VIP-avonden of tijdens een lezing. Nu is daarvoor na 22.00 uur een vergunning voor nodig, in de nieuwe regeling mag dat tot 23.00 uur zonder vergunning. “Dit scheelt tijd en veel extra werk”, stelt het fonds.

Wanneer de nieuwe regeling in zou kunnen gaan, is nog niet duidelijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief