Logo bredavandaag.nl
Het pand van de Geus op Funda.
Het pand van de Geus op Funda. (Screenshot Funda)

Nieuwe eigenaar voor miljoenenpand De Geus Oude Vest

  Economie

BREDA - Het voormalige kantoor van uitgeverij De Geus aan de Oude Vest is verkocht onder voorbehoud. Dat meldt de makelaar via Funda. Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar is en wat voor plannen deze heeft met het pand.


De makelaar tipte op Funda dat beleggers of investeerders de panden zou kunnen verbouwen tot een kleinschalig appartementencomplex, al moet daarvoor wel een bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd bij de gemeente.

Het 26 kamers tellende pand stond te koop sinds februari dit jaar. De vraagprijs was 2,35 miljoen euro. Het historische pand biedt 1125 vierkante meter woonoppervlakte op een perceel van meer dan 16000 vierkante meter.

Het moet haast wel een van de grootste historische panden zijn die de laatste jaren in de Bredase binnenstad op de markt is gekomen. Sinds de uitgeverij vorig jaar verhuisde naar Amsterdam zag het er al naar uit dat een nieuwe eigenaar gezocht zou worden.

Het pand aan de Oude Vest 9 bestaat feitelijk uit twee panden die in het begin van de 17e eeuw zijn gebouwd en die in de loop van de jaren zijn aangepast, uitgebreid en verbouwd. Het pand was in de 19e eeuw als Heer Wijnaendts van Steins Fundatie een bejaardentehuis.

Rond 1999 werd het gebouw tot Rijksmonument uitgeroepen. In 2000 startte de nieuwe eigenaar met een volledige restauratie en werd het aangepast voor De Geus. De restauratie vond plaats onder begeleiding van het architectenbureau Rothuizen van Doorn en uitgevoerd door restauratie-aannemer Nico de Bont, zo valt te lezen op Funda. “De restauratie werd in 2004 bekroond met een eervolle vermelding in de categorie Monumenten voor de Architectuurprijs van Breda.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief