Logo bredavandaag.nl

CM neemt betaalinstelling Docdata Payments over

  Economie

BREDA - Mobiele serviceprovider CM uit Breda neemt betaalinstelling Docdata Payments over van de Amerikaanse eigenaar Ingram Micro. Dat zijn de partijen maandag overeengekomen.


Docdata Payments verwerkt betalingen voor bedrijven in Europa, voornamelijk in Nederland en België. Het bedrijf heeft 1600 klanten. De 35 medewerkers gaan mee over naar CM, maar blijven voorlopig vanuit het kantoor in Utrecht werken. In totaal heeft CM nu 260 mensen in dienst op verschillende kantoren.

Met de overname betreedt CM de top-vijf van betaalinstellingen in Nederland. Andere betaalinstellingen zijn onder meer Adyen, Mollie en Buckaroo.

“CM Payments heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in techniek”, zegt Jeroen van Glabbeek, CEO van CM. “Deze overname, en ook toekomstige overnames, zorgen voor schaalgrootte; het volume neemt nu toe naar een half miljard euro per jaar.”

Van Glabbeek verwacht in de toekomst nog andere overnames te doen. “Wij willen de grootste worden op dit gebied. Dat kan deels door innovatie en deels door overnames, net zoals we dat bij sms hebben gedaan.”

Docdata Payments heeft volgens Van Glabbeek over een groot en divers klantportfolio, “Ook de infrastructuur is zeer uitgebreid met veel talen en soorten valuta. Andersom kan CM veel toevoegen door de eigen infrastructuur, de online identificatiemethodes als Digital Identity Service Provider en het eigen netwerk.”

CM financiert de overname met eigen geld en met behulp van huisbank rabobank. “Zoals we dat eerder ook hebben gedaan”, vertelt Van Glabbeek, die samen met Gilbert Gooijers nog steeds volledig eigenaar is het van Bredase bedrijf.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief