Logo bredavandaag.nl
Het terrein van de voormalige suikerfabriek van CSM aan de Markkade. Sinds de sloop in 2009 ligt het terrein braak.
Het terrein van de voormalige suikerfabriek van CSM aan de Markkade. Sinds de sloop in 2009 ligt het terrein braak. (Wijnand Nijs)
CSM-terrein

‘Corbion wil CSM-terrein op korte termijn verkopen’

  Economie

BREDA - Eigenaar Corbion wil op korte termijn het voormalige CSM-terrein verkopen. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw in een brief aan de gemeenteraad over de toekomst van het terrein.


Corbion ‘zet in op een maximaal rendement vanuit de grondpositie’, laat Arbouw weten, en ‘wil na veel jaren zorgvuldig afscheid nemen van de stad’.

Na de zomer verwacht het college aan de stad te kunnen melden wat er met het voormalige CSM-terrein aan de Markkade kan gaan gebeuren, schrijft Arbouw aan de gemeenteraad.

Afgelopen jaar is er gekeken welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn voor wat nu het Corbion-terrein heet. In dit onderzoek is gekeken hoe het terrein erbij ligt, wat de verschillende ontwikkelscenario’s zijn en is een aanzet tot een plan van aanpak gemaakt.

Arbouw schrijft aan de raad dat een deel geschikt is voor ecologie, klimaatadaptie en recreatie. Het gaat daarbij om het oostelijke deel. De rest is bestemd als bedrijventerrein, waarvan invulling lastig is in combinatie met de Mobiliteits Aanpak Breda, meldt Arbouw.

Corbion en de gemeente gebruiken de zomer om hun visie op de uitkomsten van de verkenning van de mogelijkheden. In die periode kan eigenaar Corbion een marktanalyse uitvoeren en kan de gemeente een plan maken om de stad betrekken bij de toekomst van het gebied.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief