Heerlijk in de zon op 1 november 2014.
Heerlijk in de zon op 1 november 2014. Wijnand Nijs

Bredanaar kan vaakst rondje geven op terras

Economie

BREDA - De Bredanaar kan het vaakst van alle Nederlanders een rondje geven op het terras: gemiddeld 24 rondjes per week. Tenminste als het volledig besteedbaar inkomen wordt omgezet in een standaard ‘bestelrondje’.

Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Het adviesbureau maakte dinsdag de prijsinventarisatie van een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) bekend.

Breda doet het wat betreft de koopkracht het beste: de verhouding tussen het inkomen en de prijzen. In absolute zin is Zwolle het goedkoopste met €21 voor een rondje, Amsterdam het duurst met €24,25. “Dit is niet verrassend gezien het feit dat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders in het land”, aldus Van Spronsen & Partners.

Breda heeft de goedkoopste non-alcoholische dranken van Nederland, een koffie en fris kosten hier respectievelijk € 2,21 en € 2,29. Wie gaat voor het traditionele fluitje kan het beste naar Almere (€ 2,36).

In zijn totaliteit doet Breda het niet slecht: met €21,10 eindigt Breda als tweede, net na Zwolle. Afgelopen jaar was Breda de goedkoopste in het rondje.