Logo bredavandaag.nl
Heerlijk in de zon op 1 november 2014.
Heerlijk in de zon op 1 november 2014. (Wijnand Nijs)

Bredanaar kan vaakst rondje geven op terras

  Economie

BREDA - De Bredanaar kan het vaakst van alle Nederlanders een rondje geven op het terras: gemiddeld 24 rondjes per week. Tenminste als het volledig besteedbaar inkomen wordt omgezet in een standaard ‘bestelrondje’.


Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Het adviesbureau maakte dinsdag de prijsinventarisatie van een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) bekend.

Breda doet het wat betreft de koopkracht het beste: de verhouding tussen het inkomen en de prijzen. In absolute zin is Zwolle het goedkoopste met €21 voor een rondje, Amsterdam het duurst met €24,25. “Dit is niet verrassend gezien het feit dat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders in het land”, aldus Van Spronsen & Partners.

Breda heeft de goedkoopste non-alcoholische dranken van Nederland, een koffie en fris kosten hier respectievelijk € 2,21 en € 2,29. Wie gaat voor het traditionele fluitje kan het beste naar Almere (€ 2,36).

In zijn totaliteit doet Breda het niet slecht: met €21,10 eindigt Breda als tweede, net na Zwolle. Afgelopen jaar was Breda de goedkoopste in het rondje.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief