Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

‘Terras bij kiosk moet weer ontmoetingsplek worden’

  Economie

BREDA - De nietjes voor het stallen van fietsen zijn verplaatst, de betonnen poefjes geplaatst en het terras bij de kiosk aan het Van Coothplein volgt snel. De tweede week van augustus, verwacht ondernemer Jacco Heijkoop.


Vanaf dat moment tot het eind van het terrasseizoen draait Heijkoop het terras vanuit de kiosk. Komend jaar krijgt die kiosk een nieuwe formule. “Nu is het wat te kort dag. We zijn er in feite al drie jaar mee bezig en sinds die tijd is er aardig wat bijgekomen aan het Van Coothplein. We willen goed kijken wat we gaan doen, vandaar.”

Het verwijderen van de fietsplaatsen op de kop van het plein zorgde voor wat online rumoer. “Maar er zijn genoeg plaatsen”, verwijst hij naar de stallingsmogelijkheid in de Concordiastraat en naast en tegenover Barluca. “Maar ook bij Mezz.”

Daarnaast krijgen ondernemers in de Nieuwe Ginnekenstraat later ook nog de keuze of ze een nietje op het trottoir voor hun winkel willen, zoals dat verderop aan de Ginnekenweg ook is. Hij geeft aan dat het ook aan de ondernemers rond het plein is om hun gasten op te voeden. “Niet fietsen ‘s avonds wel laten staan, terwijl het overdag niet mag.”

Met het nieuwe terras en de fietsen die meer uit het zicht gestald worden moet dit deel volgens Heijkoop weer de ontmoetingsplaats worden die het ooit was. “Een sociaal en centraal punt, dat de poort wordt naar Oranje Zuid.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief