Logo bredavandaag.nl
Zo moet winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden er na het eerste kwartaal van 2018 uit gaan zien.
Zo moet winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden er na het eerste kwartaal van 2018 uit gaan zien. (Kokon architecten en stedenbouw)

Nieuw uiterlijk van 2,3 miljoen voor Heksenwiel (video)

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - Bijna twee jaar na het bekendmaken van de plannen, maakt eigenaar DELA Vastgoed duidelijk dat het winkelcentrum Heksenwiel begin 2018 gaat aanpakken. Voor 2,3 miljoen krijgt het buurtwinkelcentrum een nieuw uiterlijk.


De plannen zijn nog steeds zoals ze begin 2016 aan omwonenden, winkeliers en gemeente werden gepresenteerd, geeft woordvoerder Martijn van de Koolwijk aan. Dat er toch twee jaar over heen heeft moeten gaan is volgens hem normaal. “Dat is de normale doorlooptijd voor dit soort projecten. Je hebt te maken met veel stakeholders, dat heeft zijn tijd nodig. Daarbij gaat zorgvuldigheid voor snelheid.”

Het ontwerp moet de ‘Look en Feel van het centrum verbeteren door versterking van de huidige entrees en nieuwe kleurstellingen van puien en luifels’, geeft asset manager Dennis Kuiten van DELA Vastgoed aan. “Door toepassing van zowel plafond als wandverlichting ontstaat er een prettiger en aantrekkelijker verblijfsgebied.”

Aanpassingen die er gaan komen, betreffen onder meer de luifels in de Heksenwaag. Die worden geheel vervangen en gaan van schuin naar beneden, schuin omhoog staan. “Hierdoor ontstaat meer ‘ruimte’ in de passage en is de afwatering van de luifels beter geregeld”, aldus Kuiten.

In de Heksenwaag wordt ook een extra entree gecreëerd, hierdoor wordt er een achtergelegen parkeerterrein beter ontsloten. “Dit zorgt voor meer balans van de parkeerdruk”, verwacht de asset manager. Die entree komt naast de Hema, tegenover de Albert Heijn.

De lijn die DELA Vastgoed afgelopen jaar inzette qua invulling van de panden wordt ook doorgezet. “De ring aan de buitenzijde wordt snel gevuld met meer dienstverleners, zoals de apotheek die er al ziet”, geeft Van de Koolwijk aan. “Op die manier moet de Heksenwaag echt een winkelstraat worden.”

VideoFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief