Logo bredavandaag.nl
De voormalige rechtszaal in het Koepelcomplex.
De voormalige rechtszaal in het Koepelcomplex. (Léon Krijnen)
de Koepel

Een congres in De Koepel of vergaderen in de rechtszaal

  Economie

BREDA - Ondernemers Robbert-Jan Veldhuijzen en Remco Witberg kregen in december tijdelijk de sleutel van De Koepel. Voor Serious Request zamelden ze 63.000 euro in met een Escape Route en rondleidingen. “Dat smaakte naar meer”, vertelt Veldhuijzen.


Na het evenement zijn de ondernemers blijven praten met tijdelijk verhuurder VPS, dat de Koepel en alle andere gebouwen van de Boschpoort omdoopte tot Futuredome. Witberg en Veldhuijzen startten nu Futuredome Events en exploiteren op die manier de Koepel, de kapel en de voormalige rechtszaal.

“In de Koepel kunnen congressen, symposia of bijvoorbeeld filmopnames plaatsvinden”, vertelt de Veldhuijzen, die samen met zakenpartner Witberg bij Stage Entertainment werkte. Witberg is ook eigenaar van Vier Hoog op Breepark en Escaperoom Halte 48. “Samen hebben we ruime ervaring in leisure.”

Sinds bekend werd dat De Koepel ontmanteld zou worden als gevangenis, ontstonden de wildste ideeën voor het monumentale gebouw, van disco tot concertzaal of zwemparadijs. Futuredome Events houdt het bij kleinschalige events. “Een beurs zou kunnen, als het gaat om een business to business beurs, niet een grootschalige openbare braderie. Dat past volgens ons niet in de locatie, we zoeken het in de intimiteit van het monument.”

De kapel kan door huurders gebruikt worden voor vergaderingen of bijeenkomsten. “We werken ook al dat er belangstelling is voor de combinatie met de naastliggende Koepel”, geeft Veldhuijzen aan. De rechtszaal aan de kant van de Boschstraat, tot 1984 nog gebruikt voor de rechtspraak, is meer geschikt voor vergaderen.

De twee ondernemers hebben veel zin in dit nieuwe avontuur, dat vooralsnog maar voor anderhalf jaar is. Immers, eind 2018 loopt de verhuur van het Rijk aan VPS af. “Die korte termijn is voor ons geen probleem. Daarin is veel mogelijk, kijk maar wat we in twee weken voor Serious Request voor elkaar hebben gekregen.”

De kapel bij de Koepel. foto Futuredome Events
foto Léon Krijnen

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief