Logo bredavandaag.nl
De bouw van de negentien vrijstaande huizen aan de Vinkenweide is begonnen. Het eerste huis heeft het hoogste punt bereikt.
De bouw van de negentien vrijstaande huizen aan de Vinkenweide is begonnen. Het eerste huis heeft het hoogste punt bereikt. (Wijnand Nijs)
nieuwbouw

Eerste woningen Vinkenweide bereiken hoogste punt

  Economie

BREDA – De eerste woningen op de Vinkenweide hebben hun hoogste punt bereikt, of bereiken dat zeer spoedig. De bouw van de woningen begon dit voorjaar.


Op het dak van een van de woningen wappert trots een vlag, een NAC-vlag, ten teken van het bereiken van het hoogste punt. Deze eigenaar is het verst, maar ook aan de andere kant van dit nieuwe wijkje aan de rand van Heilaarpark staan al huizen waarvan de contouren al meer dan duidelijk te zien zijn.

Achter de lage geluidswal aan de Westerparklaan komen 19 woningen die door de bewoners zelf ontworpen zijn. De kavels waren afgelopen jaar in korte tijd uitverkocht.

De huizen komen op een stuk grond variërend van 354 tot 603 vierkante meter. Bij het project mochten de eigenaren zelf aan de slag met een architect en een aannemer.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief