Logo bredavandaag.nl
De Redhead Days in Breda, zondag 3 september 2017.
De Redhead Days in Breda, zondag 3 september 2017. (Stadsfotograaf Breda)

Vertrek Redhead Days aderlating voor Bredase hotels

  Economie

BREDA - ‘s Werelds grootste evenement voor roodharigen Redhead Days staat op het punt om Breda na tien jaar gedag te zeggen. Dat is niet alleen een enorme verandering voor het feest zelf, maar ook voor de Bredase hotels.


Met tienduizenden bezoekers is Redhead Days een van de grotere evenementen in de binnenstad. Organisator Bart Rouwenhorst wil het festival nog meer uitbreiden en daar zou alleen kunnen op een nieuwe locatie.

Dat het jaarlijks terugkerende evenement een groot succes is kunnen ook Bredase hotels beamen. “’We zitten tijdens de redhead-festiviteiten altijd volledig vol”, zegt Joop Sweere, eigenaar van hotel Golden Tulip Keyser. “Gasten reserveren niet één nacht, maar meteen meerdere dagen.”  Sweere zou het erg jammer vinden als het festival vertrekt uit Breda.

Hij is niet de enige. “Al maanden voor aanvang van Redhead Days worden er kamers geboekt door gasten uit allerlei windstreken. Niet alleen door roodharigen, maar ook door mensen die nieuwsgierig zijn naar het evenement. Het zou voor ons een groot verlies zijn wanneer Redhead Days vertrekt”, vertelt Päivi Hagedoorn, general manager van hotel Nassau.

Omzet verliezen
Volgens haar moeten de gemeente Breda en de organisatie van roodharigendag nog beter kijken naar de mogelijkheid om het festival in Breda te houden. “We zouden heel veel omzet verliezen door het vertrek van Redhead Days.”

Zo een groot evenement als roodharigendag is een perfect visitekaartje voor de stad, vindt VVV Breda. Zij balen enorm dat dit festival Breda achter zich gaat laten. “We hebben het zelf in de media moeten lezen, en we vinden het ontzettend jammer. We verliezen hiermee toch een uniek evenement”, aldus een medewerker van VVV Breda. “We zouden het festival maar wat graag in Breda houden, maar wij kunnen momenteel niet zoveel. We hopen echt dat het door iemand wordt opgepakt en het feest kan blijven.”

België of Duitsland
Deze maandag verzamelen grote groepen roodharigen zich voor het laatst in de binnenstad van Breda voor de jaarlijks terugkerende Redhead Days. Het is wellicht het afscheid van Breda als roodharigenstad.

“Het vinden van zo een gemoedelijke en cultuurrijke stad als Breda wordt nog moeilijk”, geeft organisator Bart Rouwenhorst aan. Volgens hem staan alle opties open. “Er komen veel suggesties binnen, zoals bijvoorbeeld Enschede en Rotterdam, maar ook locaties in België of Duitsland sluiten we niet uit”,vertelt de organisator.

“Het is vooral belangrijk dat er op de nieuwe locatie een goede samenwerking is tussen de gemeente, de ondernemers en de scholen. Ook is het belangrijk dat er genoeg kroegen zijn en er plaats is voor een camping op loopafstand van het stadscentrum.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief