Logo bredavandaag.nl

Breda in topdrie energiezuinigste gemeenten Noord-Brabant

  Economie

BREDA - Breda staat op drie in de lijst van energiezuinigste gemeenten van Noord-Brabant. Dat meldt UnitedConsumers, dat onderzoek deed naar het energieverbruik.


ussen 2010 en 2015 nam het gemiddelde energieverbruik van een huishouden in Breda af met 8 procent. In 2010 verbruikte een gemiddeld Bredaas huishouden 3300 kilowattuur per jaar. In 2015 was dit afgenomen naar 3040 kWh, een daling van 9 procent. Vooral tussen 2012 en 2015 daalde het hard, vanwege de run op zonnepanelen. Eindhoven is de meest energiezuinigste gemeente van de provincie Noord-Brabant, Tilburg staat op plek twee.

Op de landelijke lijst behaalt Breda een 114e plaats, de provincie Noord-Brabant verbruikt gemiddeld gezien de meeste energie. “De noordelijke provincies verbruiken de minste energie, omdat de bevolkingsdichtheid in het noorden kleiner is en mensen over het algemeen grotere daken hebben voor zonnepanelen”, geeft UnitedConsumers aan.

“Desondanks daalt het verbruik in Brabant en dit is met name te danken aan het feit dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast kiezen mensen steeds meer voor elektrische apparaten die energiezuinig zijn en leven ze over het algemeen energiebewuster.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief