Logo bredavandaag.nl
Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award.
Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award. (Wijnand Nijs)

Bredase startup Synple haalt €1,1 miljoen op

  Economie

AMSTERDAM/BREDA - De logistieke tech startup Synple uit Breda krijgt een financiële injectie van 1,1 miljoen euro. Het geld komt van investeerders Newion en Mainport Innovation Fund II.


Het Bredase bedrijf, dat afgelopen jaar de Startup Award in Breda won, heeft een softwareplatform waarmee transporteurs eenvoudig vrachten kunnen combineren en ritten kunnen uitwisselen. Zo wordt de transportsector efficiënter, worden minder lege kilometers afgelegd, CO2 gereduceerd en winstgevendheid verhoogd.

Het is voor het eerst dat Synple geld van externe financiers ophaalt. Met de 1,1 miljoen kan Synple versneld transporteurs aansluiten, haar organisatie verder uitbreiden en opschalen voor internationale expansie.

Eén op de vier vrachtwagens rijdt leeg over de weg. Het is de ambitie van Synple om dit ‘leegrijden’ met 50% te verminderen.  “We zijn supertrots op de combinatie van deze twee investeerders”, stelt Roderick Rodenburg, oprichter van Synple. “Er zijn veel aanmeldingen vanuit de verschillende sectoren in de logistiek en uit het buitenland.  Met onze investeringspartners gaan we de komende jaren deze groei realiseren en die zelfs nog verder versnellen. We willen snel heel Europa bedienen!”

De investeerders zijn ervan overtuigd dat Synple de oplossing heeft gevonden voor het ‘leegrijden’.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief