Logo bredavandaag.nl

Bredase familiebedrijven Westenburg en De Keyzer starten nieuw bedrijf

  Economie

BREDA  - De Bredase familiebedrijven De Keyzer Zekerheid en Westenburg Assurantiën starten 1 januari 2018 gezamenlijk KeyWest Insurance. Bij het bedrijf komen vijftien medewerkers te werken die nu nog voor de afzonderlijke bedrijven actief zijn.


In Keywest Insurance bundelen de familiebedrijven, die beide een hoofdkantoor in Breda hebben, de zogenoemde volmachtactiviteiten van beide partijen. Dat betekent dat schadeafhandeling en polisaanvragen vanuit het nieuwe bedrijf uitgevoerd worden.

De samenwerking is bijzonder, geeft Rutger Westenburg aan. “Je ziet dit soort verbanden wel vaker de laatste jaren, maar dan vaak bij bedrijven die verder van elkaar zitten. Dat twee bedrijven in dezelfde stad een dergelijke samenwerking in een nieuw bedrijf starten, is uniek.”

Aan het opstarten van het bedrijf ging een onderzoek vooraf. Ook de OR van Westenburg gaf haar akkoord.  

De samenwerking tussen De Keyzer en Westenburg heeft voordelen voor de bedrijven én voor de klanten, benadrukt Westenburg. “We kunnen nu samen investeren in een ICT-omgeving, waarvoor we de kosten delen. Daarnaast hebben we meer inkoopkracht naar verzekeringsbedrijven en kunnen we zo voor de verzekerde relaties scherpere premies en betere voorwaarden onderhandelen.”

Keywest gaat in eerste instantie vanuit het kantoor van Westenburg opereren. het nieuwe bedrijf komt onder leiding van Dirk-Jan Dijkstra, in het verleden onder andere volmachtdirecteur bij Boelaars & Lambert. Hij onderzocht de afgelopen maanden al namens beide bedrijven hoe de werkprocessen en ICT-omgeving optimaal ingericht kunnen worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief