Logo bredavandaag.nl

Breda in finale Beste binnenstad

  Economie

BREDA - Breda is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van Beste Binnenstad. Breda neemt het op tegen Arnhem. 


De 2 finalisten  werden deze dinsdag bekendgemaakt. De steden worden eind oktober bezocht door de jury. Tijdens dit bezoek hebben de binnensteden de kans om jury te overtuigen waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ verdienen. Tijdens een feestelijke bekendmaking op donderdagmiddag en -avond 23 november zal uiteindelijk duidelijk worden welke binnensteden de titel “Beste Binnenstad 2017-2019” de komende twee jaar mogendragen. 

Wethouder Boaz Adank in een persverklaring: “Deze finaleplaats is een kroon op het vele werk dat samen met partners in de stad is verricht de afgelopen twee jaar. De nominatie laat zien dat onze binnenstad bruist als nooit te voren en de trots van alle Bredanaars verbindt. De finaleplaats is zelfs een stimulans om er de komende tijd nog een schepje bovenop te doen. Onder meer door de actualisatie van onze visie op de binnenstad, het doortrekken van de Nieuwe Mark en de uitwerking van het Verhaal van Breda. Want ongeacht de uitslag blijven we natuurlijk intensief samenwerken aan de kwaliteit van onze stad.” 

Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: “De uitreiking besteedt dit jaar extra aandacht aan ervaringen van voorgaande winnaars. Het evenement is daardoor naast een spannende, feestelijke gebeurtenis ook informatief voor allebinnensteden in Nederland die in de toekomstaan deze verkiezing willen deelnemen”. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief