Logo bredavandaag.nl
Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award.
Roderick Rodenburg en Christel Marinus van Synple: winnaars van de Breda Startup Award. (Wijnand Nijs)

Breda zoekt starters voor nieuwe editie Startup Awards

  Economie

BREDA - Na het succes van twee voorgaande edities reiken Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda ook dit jaar weer een Startup Award en een Community Award uit. Bredase ondernemingen kunnen zich hiervoor inschrijven.


Dat de organiserende partijen een goed oog hebben op kansrijke ondernemingen bewijst  Roderick Rodenburg, eigenaar van Synple, dat afgelopen jaar de Startup Award won. Recent ontving hij een investering van 1,1 miljoen euro van Newion en Mainport Innovation Fund II. Synple houdt hij zich bezig met het verminderen van het ‘leegrijden’ van vrachtwagens.

Ook Starterslift deelnemer Koen Lavrijssen blijft niet ongewaardeerd. Hij won dit jaar de Best Entrepreneurial Student Initiative Award van Tilburg University. Hij nam deze prijs in ontvangst voor zijn zogenaamde ‘Mr. Winston’: een nieuw kassasysteem voor de horeca dat gebruiksvriendelijk is en zorgt voor meer overzicht.  

De organisatie biedt de deelnemers een intensief traject van drie maanden waarin ze de basistechnieken leren om tot een Business Model met betalende klanten te komen. Dit drie maanden durende traject wordt afgetrapt met een bijeenkomst waarin deelnemers de basisprincipes van Lean Startup leren.

Ook krijgen zij pitchtraining. Na afloop van dit traject stromen de deelnemers door naar het reguliere programma van Starterslift. Ze krijgen dan alle ondersteuning die past bij de fase van hun startup.

Dinsdag 14 november 2017 worden tijdens het finale event de winnaars bekend gemaakt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief