Logo bredavandaag.nl
atelier2 architecten

CM start dit jaar met bouw CM Campus; ruimte voor 150 man extra personeel

  Economie

BREDA - CM start hoogst nog dit jaar met de bouw van CM Campus. Het bedrijf aan de Konijnenberg maakt daarmee de groei naar 300 werknemers in Breda mogelijk. Nu werken er bij CM in Breda 150 mensen. “De komende vier jaar moet dat verdubbelen”, aldus CEO Jeroen van Glabbeek.


In die periode wil CM ook in de rest van de wereld groeien met 150 medewerkers, zoals ook de omzet moet groeien van 150 miljoen naar 250 miljoen. “Deels door groei, deels door overnames”, stelt Van Glabbeek. Mogelijk dat daar expansie in de Verenigde Staten bij zit. “Twee keer waren we dichtbij een overname, maar kwam het net niet rond.” Het Bredase bedrijf is nu vooral sterk in Europa.  

Het nieuwe pand wordt zeventien meter hoog, veertig meter lang en dertien meter breed en komt te staan parallel aan de Kleine Krogt, tegenover het huidige hoofdkantoor aan de Konijnenberg en tegen het pand waar Ferroli jarenlang zat en dat CM al eerder in gebruik heeft genomen. Ook voor naast het bestaande pand staat nog nieuwbouw gepland. “Maar daarover nemen we eind 2019 een beslissing.”

Het Bredase bedrijf denkt op alle sectoren waarin het actief is te kunnen groeien. Verrassend genoeg boekt het bedrijf momenteel vooral veel groei met internationale telefonie. “Daarmee groeien we tien procent per maand”, geeft Van Glabbeek aan. “Vooral omdat wij niet de ballast hebben die oude telecombedrijven hebben. Wij maken gebruik van de verbindingen die we toch al hebben.”  

Groei gaat er ook komen met betalen via QR-code. CM ontwikkelde een systeem waarbij bedrijven een QR-code kunnen printen op hun bon. “Klanten kunnen dan betalen door de code te scannen met de speciale Ideal-app, die leidt je dan automatisch naar je bank-app. De ondernemer, een restaurant bijvoorbeeld, ziet dan dat jij hebt betaald”, legt hij uit. “Dat scheelt in aanschaf van pin-automaten en in snelheid van afhandelen, je kunt meer betalingen tegelijkertijd aan.” Het moet CM 30.000 nieuwe klanten opleveren, verwacht Van Glabbeek.

Het versturen van berichtjes, waarmee CM groot is geworden, blijft eveneens een belangrijk onderdeel voor het bedrijf. “Dat groeit vooral door integratie in Google en Facebook messenger. Daarin combineren we aanschaf van tickets tot berichtgeving, onder meer gebruikmakend van bots.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief